Discover Engaging Communication (NL)

Kansen voor groei en toegevoegde verantwoordelijkheid
contact

Waarom deze training?

Het zal je niet verbazen dat niemand van ons in een vacuüm leeft. Wij (ja, jij ook!) zijn omringd door individuen, elk met onze eigen behoeften, doelstellingen en motivaties.

Individuele persoonlijkheden dragen bij aan de werkplekcultuur. Er moet echter balans zijn. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen door meningen en ideeën te delen, en iedereen moet ook bereid zijn ideeën en bijdragen van anderen te ontvangen en te verwerken.

 

Om echt contact te maken met anderen, moet men zich bewust zijn van ieders persoonlijke focus, wat hun verwachte resultaat is.

De basis van dergelijke synergie komt voort uit effectieve interpersoonlijke communicatiepraktijken. Slechte communicatie is de nummer 1 oorzaak van stress op de werkplek. En waar stress en angst heersen, is er een gebrek aan betrokkenheid, creativiteit en resultaten. Er moeten doelgerichte, constructieve, communicatieve bruggen worden gebouwd, zodat doelen kunnen worden bereikt en bedrijfsstrategieën kunnen evolueren en evolueren.

Communicatie is veel meer dan de woorden die worden uitgewisseld: ieder van ons heeft verschillende gedragsstijlen, filters en oordelen die de effectiviteit van onze communicatie beïnvloeden. 

We ervaren allemaal druk in deze snel veranderende wereld: de enorme hoeveelheid prikkels die we gedurende de dag ontvangen; ons gezinsleven; de werkuren; de fase van je leven waarin je jezelf bevindt; de eisen die een werkgever aan u stelt, evenals de snelle technologische ontwikkeling van de jongere generaties. Allen vereisen een diepe capaciteit in ons om in staat te zijn om bij te blijven. Dit vereist persoonlijke en natuurlijke copingstrategieën die eenvoudig en gemakkelijk toe te passen zijn.

Conflict, verandering en stress zijn een vast onderdeel van het dagelijkse leven in de organisatie. De sleutel tot bloeiende werknemers is veerkracht: het vermogen om terug te stuiteren na tegenslag en te groeien. Veerkrachtig zijn, verhindert niet dat er harde uitdagingen plaatsvinden, maar het biedt mensen wel de kracht en de middelen om te herstellen en verder te gaan, keer op keer.

Het ontwikkelen van veerkracht lijkt veel op het bouwen van een gebouw dat bestand is tegen een aardbeving. Het vereist een solide basis en een flexibele structuur die niet zal barsten of afbrokkelen onder druk. In menselijke termen vertaalt dit zich in zelfrespect, verbondenheid met anderen, mentale en emotionele lenigheid, evenals effectieve copingstrategieën.

Wat zal deze training je brengen?

In deze eendaagse interactieve training, onthul je jezelf, in je eigen proces, de lagen van je diepste zelf: je sterke punten, je waarden, je energiedrainers en gainers, en stresssignalen, onder andere, om aan te komen op uw persoonlijke communicatiestrategie. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat je de emotionele behendigheid hebt om zinvolle communicatie met anderen en met jezelf te creëren. Het hebben van deze vaardigheid is van fundamenteel belang om veerkrachtig te zijn in het tegemoet treden van (toekomstige) uitdagingen.

We delen inhoud vanuit verschillende perspectieven: gedragsstijlen op basis van DISC, praktische tips van Compassionate Communication, Appreciative Inquiry, Positive Psychology en een grondige kennis van de menselijke stressreactie. Samen creëren ze de juiste mix voor communicatie met onszelf en met anderen.

Wie zou er moeten komen?

Voor iedereen die geïnteresseerd is om een expert te worden in hun eigen communicatiestijl: in het begrijpen van de behoeften, prioriteiten en motivaties van zichzelf en anderen in communicatie.

Ontdek de kracht van verschillende stijlen en veerkracht:

 • Verbinden – slimmer en beter.
 • Begrijp je eigen behoeften, prioriteiten en motivaties
 • Slimme strategieën ontwikkelen om met stress om te gaan.
 • Communiceer met meer duidelijkheid.
 • Geef betekenis aan je interacties.
 • Maak kennis met de uitdagingen in je werk, gezin en sociale leven.
 • Daag jezelf uit om jezelf en anderen zo goed mogelijk in te schakelen.
Hoe?

Met deze workshop kun je de reflectie analyseren die je in de spiegel naar jezelf ziet kijken. Door je beste beentje naar voren te zetten, open je ook de deur voor je collega.

Workshop doelstellingen

Leer hoe u effectievere (bedrijfs) relaties kunt creëren door:

 • Toekomstbestendig maken met opzet, waarden en sterke punten
 • Begrijpen hoe stress invloed heeft op ons vermogen om te communiceren
 • Ontwikkeling van uw eigen veerkrachtige strategie
 • Herkennen van verschillende communicatiestijlen (inclusief uw eigen)
 • Begrijpen hoe deze communicatiestijlen duidelijke communicatie bevorderen of frustreren
 • De verschillende stijlen in uw omgeving begrijpen (familie, organisatie)
 • Gebruikmaken van deze kennis door meer vertrouwen.
Praktische informatie

Datum: 12 april 2019
Waar: Creating Waves, Elisabethhof 19, Leiderdorp
Tijd: 09.30 – 16.30 uur
Prijs: € 395,– excl. BTW. Koffie, thee, een lunch en trainingmaterialen zijn inbegrepen.
Taal: Nederlands of Engels

De workshop wordt gegeven door Mary Jane Roy, oprichter van Creating Waves & Caroline van Leuven, oprichtende partner van Ondeelbaar en directeur van Stichting Women in Society (klik op de namen voor achtergrondinformatie).

Taal: Nederlands of Engels

Een halve dag als aanmoedigingsworkshop of een intensieve training van een hele dag. Een beoordeling van uw persoonlijkheidsstijl kan deel uitmaken van het programma. Voorafgaand aan de training ontvang je twee opdrachten om uit te voeren en het resultaat ervan mee te nemen naar de training.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor het programma.
Vanzelfsprekend verzorgen wij dit programma ook in-company.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het is gelukt! Je ontvangt nu een mail om je inschrijving te bevestigen. Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Kijk dus ook hier voor de bevestigingsmail.