Mindmappen voor kinderen

contact

Makkelijk onthouden

Kinderen krijgen te maken met een toenemende stroom aan informatie en prikkels, welke van invloed is op de manier hoe ze dat allemaal verwerken. Mindmappen voor kinderen is een leermethodiek die tegemoet komt aan de behoefte om woorden, beelden en structuur te combineren. Met mindmappen ontwikkelen kinderen een werkwijze om informatie in hoofd- en bijzaken te scheiden, waardoor repeteren en onthouden makkelijker wordt.

Wat

Een training waarin kinderen in 1 opslag kunnen leren.

Waarom

Een mindmap is een landkaart van de informatie in je hoofd. Doordat je de informatie met de klok mee in de map op papier verwerkt, leert het kind als vanzelf de structuur van de informatie kennen. Bekijk je de mindmap dan ook nog eens met een zekere regelmaat, dan wordt de map als een plaatje in je hoofd opgeslagen. Hierdoor kan het kind bij een vraag in de klas of een proefwerk heel gemakkelijk dat plaatje voor de geest halen en de kennis er van paraat hebben. Immers, plaatjes zeggen meer dan woorden alleen.
Mindmappen helpt kinderen ook om met gemak opdrachten voor school te maken zoals een spreekbeurt, een boekbespreking of een werkstuk. Leren en herinneren wordt met mindmappen niet alleen makkelijker, maar ook aantrekkelijker. Tekenen, werken met kleuren en plaatjes geeft meer plezier en een goed gevoel als ze aan het werk zijn.

Wie

De training wordt gegeven voor kinderen vanaf groep 6 van de lagere school, voor scholieren van de middelbare school en studenten.

Hoe

Het programma wordt spelenderwijs opgebouwd. Met een hoge funfactor leren de kinderen al doende de regels en de techniek van mindmappen. Het geleerde brengen ze direct in de praktijk aan de hand van afwisselende opdrachtjes.

Praktische informatie

Op verzoek van het onderwijsinstituut of op initiatief van een groep ouders of studenten wordt een programma op maat samengesteld. De training kan voor scholen gegeven worden in losse lesblokken, in een halve dag of voor oudere kinderen in een hele dag.
De kinderen ontvangen een uitgebreide werkmap en een set Stabilo mindmapstiften evenals huiswerkopdrachten om thuis met het mindmappen te oefenen.

Meer informatie ontvangen? Bel mij op 06-224 55 170 of stuur een email voor een afspraak.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het is gelukt! Je ontvangt nu een mail om je inschrijving te bevestigen. Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Kijk dus ook hier voor de bevestigingsmail.