Nieuws

Artikelen, actuele berichten, nieuwsfeiten en andere wetenswaardigheden
contact

An international mentoring project

1 oktober 2018
In September 2018 I was part of a Dutch mentoring team and flew to Skopje, Macedonia, for a conference to
kick start a Cross Border Mentoring project, organized by  PWN Amsterdam and the Macedonian Mentoring Network  (hosted and sponsored by the Dutch government).

Read more
Article in the Dutch Diplomat Magazine

 

Interview in NRC

4 november 2017
Journaliste Mirjam Remie van het NRC schreef een artikel over de vraag of onze seksuele moraal is veranderd is. Met de vraag te willen praten over die “bril” – zijn we door de afgelopen weken door #MeToo anders gaan kijken naar die norm en wellicht ook over persoonlijke ervaringen – vroeg zij Caroline van Leuven vanuit Women in Society op basis van haar achtergrond en tweets over deze kwestie te mogen interviewen.
Link naar de krant
Lees hier het artikel in PDF

 

Van de hak op de tak: slimmer leren en werken

16 oktober 2017
Mindmappen heeft als belangrijkste resultaat orde te scheppen in de chaos van gedachten, kennis en informatie. Zo kom je tot creatieve oplossingen bij vraagstukken. Je groepeert informatie, brengt structuur in je gedachten en verbind logica en gevoel als je aan het werk bent. Het werkt zó plezierig en ontspannen. Zelfs kinderen vinden het leuk. Eigenlijk zou mindmappen bij de basisvaardigheden moeten horen die je leert op de lagere school. Reden waarom ik weer workshops voor kinderen, ouders en onderwijsbegeleiders organiseer. Lees meer

Column voor Heartlife Klinieken

6 juni 2017
Stress heeft mede een grote invloed op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Stress is een lastige factor om mee om te gaan en bewustwording hoe je dat doet en zo te werken aan ontspanning is een kunst op zicht. Door voortschrijdend inzicht kun je dit leren. In deze column voor Heartlife Klinieken wordt een stappenplan beschreven die de basis zijn geweest voor mijn eigen ervaringen. Lees meer

Het leven na Hoe word ik 100

10 mei 2017

Zes mensen deden vorige jaar mee aan het programma Hoe word ik 100. Zij leden aan klachten onder de verzamelnaam welvaartsziekten en wilden onder begeleiding van een medisch team van hun aandoeningen en medicatie afkomen. Dat betekende voor allen een verandering van levensstijl. 10 maanden later en hoe gaat het nu met ze?

Reden voor Omroep MAX om op 10 mei 2017 op radio en televisie  terug te blikken op de uitzendingen met de deelnemers. Caroline was zowel bij het televisie interview aanwezig in de studio van Tijd voor MAX als bij het interview in de studio van Tijd voor MAX Radio.

Luister hier het radio intervieuw terug. (klik het betreffende fragment aan)
Bekijk hier de televisie uitzending van Tijd voor MAX – NPO1. (start op ca. 10 min.)

 

Televisie interview in het programma Tijd voor MAX op NPO1

9 november 2016
De kick-off van de televisie uitzendingen van het leefstijlprogramma Hoe word ik 100 vond plaats bij het programma Tijd voor MAX op 9 november – NPO1. De deelnemers die Nederland gedurende 6 weken zullen volgen, werden voorgesteld. En als aardige bijeenkomstigheid, een dag na de Amerikaanse verkiezeingen, wie kan er zeggen dat je samen met Hillary Clinton in dezelfde uitzending aan tafel zit?

Kijk hier de volledige aflevering van Tijd voor MAX.

Welke vrouw met een gezin en een carrière is niet moe?

9 november 2016
In het kader van de televisieuitzendingen  van het leefstijl programma Hoe word ik 100 dat Omroep MAX de van 9 november t/m 16 december wekelijks uitzendt op NPO1 publiceerde De Telegraaf op de eerste dag van de uitzending een interview met 2 van de deelnemers, Caroline van Leuven en Lesley Williams .
Lees hier het interviewdat zowel in de gedrukte krant als in de digitale versie is verschenen.

 

Lijden aan een welvaartsziekte

8 november 2016
Ruim 5 miljoen mensen in Nederland lijden aan een welvaartsziekte en zijn daardoor chronisch ziek. Dat zijn enorme aantallen. Welvaartsziekten zijn ziekten waar een verkeerde levensstijl een belangrijke oorzaak zijn en levensbedreigend voor de gezondheid kunnen zijn. Reden voor Omroep MAX om hier uitvoerig aandacht aan te besteden in een serie televisieuitzendingen.
Maar wat zijn welvaartsziekten nou precies en wat wil levensstijl hier nou zeggen? In deze column leg ik het je uit. Lees meer.

Hoe word ik 100

1 november 2016
In 2016 gingen 6 deelnemers onder begeleiding van een medisch team de strijd met hun gezondheid aan om van een chronische ziekte en hun medicatie af te komen, door simpelweg gezond te leven. Caroline van Leuven was een van de deelnemers en legt uit waarom ze heeft deelgenomen aan het programma Hoe wordt ik 100.
Lees meer

 

 

In the spotlight

Miranda Kampers, auteur van het boek “De beste versie van jezelf” zet regelmatig vrouwen in de spotlight. Ook Caroline viel de eer te beurt. Lees hier haar verhaal.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het is gelukt! Je ontvangt nu een mail om je inschrijving te bevestigen. Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Kijk dus ook hier voor de bevestigingsmail.