Video analyse

Inzicht in verborgen onbewuste gedragspatronen
contact

Non-verbale communicatie

Non-verbale communicatie is het belangrijkste deel van de boodschap die je onbewust via jouw gedrag uitzendt.

Video analyse geeft inzicht in je onbewuste gedragspatronen, waarvan je jezelf niet bewust bent. Er is geen synchroniciteit tussen hetgeen je onbewust laat zien en het waarneembare gedrag. Het gebruik van de video beelden, vertraagd tot < 25 beelden per seconde, maakt het mogelijk zichtbaar te maken op wat je non verbaal en voor jou onbewust laat zien in jouw gedrag en emoties.

Non-verbale onbewuste signalen zijn complex

Emoties in het gezicht zijn door middel van video-analyse eerder waarneembaar dan dat je deze emotie zelf ervaart. Vooral in moeilijke en spanningsvolle situaties.
Wanneer een emotie onderdeel is van je gedragsstrategie geeft dit reflexen in je gezicht, die we met vertraagde videobeelden zichtbaar maken. De gelaatspieren worden op een expliciete wijze aangespannen en tonen nauwelijks waarneembare reflexen in het gezicht. Ze laten het voor jou onbewuste beeld zien van het spanningsniveau dat je op dat moment ervaart.

Met andere woorden: het antwoord dat je geeft laat zien op de videobeelden dat er nog heel andere – non-verbale – emoties spelen dan welke je verbaal tot uitdrukking brengt. Hiermee krijg je de handvatten en zicht op de mogelijkheden om je persoonlijke gedragsstrategie te veranderen.
Tijdens de  video analyse wordt een vraag- en antwoordgesprek opgenomen en deze opname wordt daarna besproken, waarmee je betekenis en inhoud geeft aan de beelden. Dit is een indringende confrontatie met het eigen beeld op het scherm. Je krijgt zicht op jouw onbewuste, maar dan zichtbare zelf. Het toont wat je werkelijk voelt en wat je op dat moment onbewust toont. Het verhoogt je zelfkennis en versterkt daarmee je zelfvertrouwen.

 

Mogelijkheden

 • Video analyse
  Een video analyse kan op verschillende manieren worden toegepast, als onderdeel van een coachingstraject of als een op zichzelf staand consult.
 • Executive presence
  Hoe presenteer je jezelf in een goed gesprek zodat je je eigen zichtbaarheid creeert in het overbrengen van je boodschap.

  Duur: ca. 1 dagdeel
 • Discover engaging communication
  Communicatiestijlen en stress management: hoe blijf je zelf sterk en voorkom je irritaties.
  Deze training wordt gegeven in samenwerking met Mary Jane Roy van Creating Waves.
  Duur: 1 dag. Engels/Nederlands

Meer informatie ontvangen of een afspraak maken?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het is gelukt! Je ontvangt nu een mail om je inschrijving te bevestigen. Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Kijk dus ook hier voor de bevestigingsmail.