Vrouwen en leiderschap

Inzoomen op specifieke uitdagingen van vrouwen op de werkplek
contact

Uitdagingen en hindernissen

Diverse studies hebben aangetoond dat een bedrijven met een hoge vertegenwoordiging van vrouwen aanzienlijk beter presteren dan de bedrijven die geen vrouwelijke bestuurders hebben. De statistieken bewijzen dat vrouwen de vaardigheden hebben om niet alleen een leiderschapspositie in te nemen, maar ook een indrukwekkend effect hebben op het succes van hun organisatie. Toch blijft het aantal topvrouwen beperkt door het glazen plafond. Er zijn diverse redenen aan te voeren waarom vrouwen de top niet bereiken, niet in de laatste plaats door de belemmeringen die vrouwen zichzelf opleggen.

Wat

Een workshop vrouwelijk leiderschap waarin je aan het werk gaat hoe je je sterke punten kunt maximaliseren en hoe je vaardigheden kunt opbouwen om een effectief leiderschap in de organisatie te kunnen tonen.

Resultaat

  • Je begrijpt de uitdagingen die je als vrouw hebt om een leiderschapspositie te bemachtigen
  • Je weet welke beperkingen je jezelf hierbij oplegt
  • Je bouwt aan vaardigheden die je ontwikkeling als leider verbeteren
  • Je bouwt aan een netwerk om je leiderschapskwaliteiten te vergroten
  • Je bent in staat om work-life uitdagingen aan te pakken
  • Je herkent de zaken die tussen vrouwelijke leiders onderling kunnen spelen
  • Je hebt een plan van aanpak om je doelstellingen te realiseren

Wie

Voor vrouwen op middle management niveau die een volgende stap willen maken in hun carrière en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Het programma leent zich uitstekend voor een incentive voor een bedrijf of als een event voor een netwerkbijeenkomst.

Hoe

In de workshop wordt ingezoomd op de specifieke uitdagingen die je als vrouw op de werkplek hebt om door te stromen. Je ontwikkelt een krachtige blik op hoe je deze hindernissen en vooroordelen kunt overkomen om je sterke kanten te vergroten en te werken aan je leiderschapsvaardigheden.

Praktische informatie

De training beslaat 1 dagdeel. De deelnemers ontvangen een werkboek met daarin alle benodigde informatie.

Meer informatie ontvangen of een afspraak maken?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het is gelukt! Je ontvangt nu een mail om je inschrijving te bevestigen. Soms komt deze mail in de spamfolder terecht. Kijk dus ook hier voor de bevestigingsmail.